Keuring van voor export bestemde vleesprodukten

article
Sinds 1948 worden door de Stichting Vleeswaren Kwaliteitscontrole Bureau wekelijks keuringen van voor export bestemde vleeswaren verricht, teneinde mede daardoor een bijdrage te leveren tot verbetering van de kwaliteit der produkten.
Het begrip kwaliteit is zeer moeilijk te omschrijven, vooral als rekening wordt gehouden met de gevarieerdheid van de produkten en hun uiteindelijke bestemming.
Teneinde een zo groot mogelijke objectiviteit te betrachten bij de vaststelling ·van deze kwaliteit, worden deze keuringen, uitgebreid met daarop betrekking hebbend chemisch en bacteriologisch onderzoek, sinds mei 1966, uitgevoerd door het Centraal Instituut voor Voedingsonderzoek TNO (CIVO TNO) te Zeist.
Van de wijze waarop deze keuringen plaatsvinden wordt een beschrijving gegeven, waarbij met name aandacht wordt besteed aan de selectie van de keurmeesters en het gebruik en de consequenties van de opgestelde criteria.
TNO Identifier
286248
Source
Vleesdistributie en vleestechnologie, 2(4), pp. 120-125.
Pages
120-125
Files
To receive the publication files, please send an e-mail request to TNO Repository.