Ziekteverzuim in vleesindustrie bij de horens gevat : goede sfeer succesformule voor slagen van aanpak
article
Het ziekteverzuim in de vleessector is hoog. De afgelopen jaren lag het verzuimpercentage bijna 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Aanleiding voor bedrijfsvereniging de Samenwerking, het Produktschap Vee en Vlees en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de oorzaken te onderzoeken en een plan van aanpak op te stellen. In dit artikel worden verschillende oorzaken van ziekteverzuim in de vleessector besproken. Het gaat hierbij om klachten aan het bewegingsapparaat, ongevallen en verwondingen, infecties en huidaandoeningen, en gehoorschade. Bovendien worden in het artikel ziekteverzuimcijfers, verzuimpercentage en meldingsfrequentie, in 1990 per berijfstype weergegeven. Daarnaast zijn ziekteverzuimcijfers naar leeftijd en geslacht opgenomen. Ten behoeve van de verzuimpreventie zijn interviews afgenomen met alle bedrijven waarvan bekend was, dat ze op dit gebied actief zijn. De resultaten van deze interviews worden in dit artikel weergegeven.
Topics
TNO Identifier
134705
Source
Maandblad voor Arbeidsomstandigheden, 69(9), pp. 451-455.
Pages
451-455