Arborisico's in de branche voedings- en genotmiddelenindustrie
other
Voor de Voedings- en Genotmiddelenindustrie heeft de zorg voor de kwaliteit van het product een zeer hoge prioriteit en de aandacht voor arbozorg een lagere prioriteit. Specifieke risicogroepen zijn medewerkers van de vleesverwerkende industrie en de meelvervaardigende bedrijven. In het begin van deze eeuw krijgen in het kader van het Convenantenbeleid allergene stoffen extra aandacht. Medewerkers van broodfabrieken, vlees- en visverwerkende bedrijven hebben een grotere kans op het krijgen van een allergie door het voorkomen van respectievelijk bacteriƫn, schimmels en meelstof in bakkerijen. Ook in de meelverwerkende industrie is de kans op blootstelling op biologische agentia, endotoxine en micro-organismen groot. Medewerkers van broodfabrieken en bakkerijen kunnen allergische reacties krijgen zoals bakkersastma. Werkenden in slachterijen, en vlees- en visverwerkende bedrijven lopen kans op besmetting met huidziekten en infecties. De Arbeidsinspectie heeft in de periode 1997-2000 elk jaar in de branche een landelijk project uitgevoerd. Doelstelling van de zogenaamde Bedrijfstakstrategie is het verbeteren en op peil houden van de naleving van wet- en regelgeving in de bedrijfstak.
Topics
TNO Identifier
274471
Publisher
TNO
Collation
12 p.
Place of publication
Hoofddorp