De allergenendatabank-ALBA
article
De allergenendatabank (ALBA) verzamelt en beheert gegevens van stoffen die voedselovergevoeligheid (voedselallergie en voedselintolerantie) kunnen veroorzaken. Dat kan dankzij de medewerking van het bedrijfsleven, die op basis van vrijwilligheid de gegevens verstrekt. Momenteel leveren 125 fabrikanten en leveranciers (circa 70% van de bedrijven die hiervoor in aanmerking komen) gegevens betreffende de aan- of afwezigheid van 33 stoffen in ruim 17.000 producten. Deze gegevens worden gebruikt om merkartikelenlijsten samen te stellen, welke een opsomming zijn van (merk)producten die de betreffende voedselovergevoeligheid veroorzakende stof(fen) niet bevatten. Behandelaars kunnen ook bevattende lijsten aanvragen. Via het Voedingscentrum is deze informatie beschikbaar voor artsen, diƫtisten en consumenten met voedselovergevoeligheid. De ALBA is gevestigd bij TNO Voeding in Zeist.
TNO Identifier
72844
Source
Nederlands Tijdschrift voor Allergie, 6, pp. 235-240.
Collation
6 p.
Pages
235-240
Files
To receive the publication files, please send an e-mail request to TNO Repository.