Print Email Facebook Twitter Arborisico's in de branche slachterijen en vleesverwerkende industrie Title Arborisico's in de branche slachterijen en vleesverwerkende industrie Author TNO Arbeid Lavell, C.F. Publication year 2003 Abstract In de vleessector zijn ruim 27.000 mensen werkzaam. De sector bestaat relatief gezien voor een groot gedeelte uit kleine bedrijven met veel lage- en ongeschoolde functies. Voor de voedingsindustrie in het algemeen heeft de zorg voor kwaliteit van het product een zeer hoge prioriteit. Daardoor heeft de aandacht voor arbozorg vaak een veel lagere prioriteit. Verzuim door ongevallen op het werk maakt ongeveer 10% uit van het totaal aantal verzuimgevallen in de vleesverwerkende industrie. Veel van de ongevallen worden veroorzaakt door snijden, vallen en stoten. Andere risico's zijn infecties door contact met besmette dieren of dierlijke producten, koudebelasting en lawaaioverlast. Er is een geïntegreerd pakket aan maatregelen afgesproken, gericht op preventie en terugdringing van ziekteverzuim. Werkgevers en werknemers hebben kaders afgesproken voor het contracteren van reïntegratiebedrijven in het kader van de Wet Poortwachter (Opdrachtgeverschap). Er overeenstemming bereikt over een convenant regulering flexibele arbeid vleessector. Subject Veilig en Gezond WerkenArbeidsduurWerktijdenArbeidstijdenVleesindustrieFysieke arbeidsbelastingRisicoanalyseStoringsanalyseChecklistsConvenantenBedrijfstakkenOrganisatie van de arbeidZoonosenRisicoanalyse en preventieSlachterijenVleesverwerking To reference this document use: http://resolver.tudelft.nl/uuid:0a9aa3cd-0ee1-4f27-85ce-117794921d2e TNO identifier 172770 Publisher TNO, Hoofddorp Document type report Files PDF lavell-2003-slachterijen.pdf