Title
WerkDRUK in de Horeca
Author
Cox-Woudstra, E.
Clarenbeek, J.
Vaas, F.
Publication year
2000
Abstract
Werkdruk is actueel. Een groot deel van de WAO-instroom wordt veroorzaakt door medewerkers die met een te hoge werkdruk te maken hadden. Ook in de horecabranche is werkdruk een probleem. Uit onderzoek van TNO Arbeid blijkt dat meer dan éénderde van de werknemers (34%) in de horecabranche te maken heeft met een te hoge werkdruk Werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers van de horecabranche hebben besloten iets te doen aan dit probleem. De brancheorganisaties en de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben daartoe 31 mei 2000 een arboconvenant ondertekend. Een arboconvenant is een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers om het werk veiliger en gezonder te maken.
Subject
Workplace
Werkdruk
Horecabedrijven
Restaurants
To reference this document use:
http://resolver.tudelft.nl/uuid:eba417a9-26b7-40fa-b3ce-ced491fd8d5c
TNO identifier
276611
Source
Horeca entree (17), 23-27
Document type
article