Print Email Facebook Twitter Veilig aan het werk Title Veilig aan het werk: tips om een veiligheidsbeleid op te zetten in slachterijen en vleesverwerkende bedrijven Author Nederlands Instituut voor Arbeidsomstandigheden Hoogendijk, L. Publication year 1993 Abstract In deze brochure wordt stilgestaan bij veilige werkomstandigheden in slachterijen en vleesverwerkende bedrijven. Aan de hand van de Arbowet wordt nagegaan hoe de werkomstandigheden veiliger, gezonder en prettiger gemaakt kunnen worden. Vervolgens wordt een stapsgewijze aanpak voor veiligheidsbeleid beschreven en worden risico's en oplossingen daarvoor aangegeven. In de brochure is ook een inventarisatielijst opgenomen, waarmee gevaarlijke werksituaties opgespoord kunnen worden. Tenslotte wordt stilgestaan bij hoofdlijnen van de Arbowet en arbobeleid. De brochure is voorzien van een literatuurlijst en relevante adressen. Subject Historisch materiaal TNOBedrijfsongevallenArbeidsongevallenOngevallenVleeswarenindustrieNederlandArbeidsveiligheidBedrijfsveiligheidArbowetArbeidsomstandighedenwetRisicoanalyseStoringsanalyseChecklistsSlachterijenAbattoirsArbobeleid bedrijvenSlachterijenVleesverwerking To reference this document use: http://resolver.tudelft.nl/uuid:6c3acab2-ceef-4cdb-a285-4aaef34d31e9 TNO identifier 163399 Publisher Gezamenlijk Uitvoeringsorgaan (GUO), Den Haag Document type book Files PDF hoogendijk-1993-veilig.pdf