Title
Bestrijding ziekteverzuim in de vleessector: Probleeminventarisatie en plan van aanpak
Author
Nederlands Instituut voor Praeventieve Gezondheidszorg TNO Preventie en Gezondheid TNO-Gezondheidsonderzoek
GrĂ¼ndemann, R.W.M.
van Deursen, C.G.L.
Haanstra, G.A.
van den Heuvel, S.G.
Publication year
1992
Abstract
In dit rapport worden de resultaten beschreven van een onderzoek naar de achtergronden van het ziekteverzuim in de vleessector. Het onderzoek bestaat uit een probleemanalyse (een analyse van het ziekteverzuim, een literatuurstudie naar beroepsgebonden aandoeningen in de vleessector, (o.a. handwondinfecties, huidaandoeningen, (snij) ongevallen, aandoeningen van het bewegingsapparaat t.g.v. zware fysieke belasting en het kortcyclische karakter van het werk en gesprekken met deskundigen) en de uitwerking van een plan van aanpak voor een serie proefprojecten in de sector. Voor dit laatste onderdeel is tevens een inventarisatie en evaluatie gemaakt van op verzuimbestrijding gerichte projecten binnen de vleessector. Reducing sickness absenteeism in the meat industry.
Subject
Vleesindustrie
Slachterijen
Abattoirs
Vleeswarenindustrie
Ziekteverzuim
Sociaal verzuim
Ziekteverzuimbeleid
Fysieke arbeidsbelasting
Gevaarlijke arbeidsomstandigheden
Nederland
Vleesverwerking
To reference this document use:
http://resolver.tudelft.nl/uuid:4f43ae6a-deb3-41a4-98f5-82b2bf46e229
TNO identifier
163123
Report number
92.077
Publisher
TNO, Leiden
Document type
report