Print Email Facebook Twitter Arbeidsplaatsverbetering in de vleesverwerkende industrie Title Arbeidsplaatsverbetering in de vleesverwerkende industrie: vermindering van de fysieke belasting door ergonomische maatregelen : een onderzoek Author Nederlands Instituut voor Praeventieve Gezondheidszorg TNO Centraal instituut voor voedingsonderzoek TNO Publication year 1986 Abstract Aan de hand van een literatuurstudie en een aantal bezoeken aan bedrijven wordt een overzicht gegeven van de arbeidsomstandigheden in de vleesverwerkende industrie. Voor 18 werkzaamheden werd de fysieke belasting in kaart gebracht waarbij onderscheid werd gemaakt voor de belasting van armen, benen en de rug. Bij de beoordeling van de belasting werd gekeken naar werkhoudingen, krachtuitoefening, statische en dynamische belasting, en mate van tempodruk. 14 verbeteringsvoorstellen worden gepresenteerd. Improving working conditions in the meat processing industry : reduction of the workload by ergonomic measures. Subject Historisch materiaal TNOWerkomstandighedenWerkomgevingArbeidsomstandighedenVleesindustrieVleeswarenindustrieErgonomieHumanisering van de arbeidKwaliteit van de arbeidSlachterijenVleesverwerking To reference this document use: http://resolver.tudelft.nl/uuid:30086709-5ae0-4aa6-b78d-e223bdbf08c8 TNO identifier 163185 Report number Ser. 4, S 17 Publisher Min SZW DGA, Den Haag ISSN 0166-8935 Series Studie Document type book Files PDF tno-1986-arbeidsplaatsverbetering.pdf